Buiten spelen is fijn en goed voor kinderen en verbetert motoriek en denkvermogen.

Spelen en zelf actief zijn is belangrijk voor de ontwikkeling van de motoriek van je kind. Spelen stimuleert niet alleen het lichaam, maar ook het denkvermogen. Je kind ontwikkelt al spelende allerlei vaardigheden die hij later nodig heeft in het leven.

Buiten spelen is gezond.

Buiten spelen is belangrijk voor de gezondheid van je kind. Licht en zuurstof zijn nodig voor de opbouw van cellen in het lichaam. Vies worden draagt bij aan het opbouwen van weerstand tegen ziektes. Daarnaast ontwikkelen de spieren zich vollediger en krachtiger door de verschillende soorten lichaamsbeweging.

In de buitenlucht krijgen kinderen voldoende beweging. Binnen is er vaak niet de ruimte voor, maar buiten kunnen ze zich helemaal uitleven.

Buiten spelen is leuk.

Je kind geniet ervan om buiten te zijn. Je kunt samen gaan wandelen of er op uit gaan op de fiets. Als je kind nog niet sterk genoeg is om een driewieler vooruit te krijgen, kan een driewieler met een duwstang handig zijn. Je kunt hem of haar dan vooruit duwen, terwijl de trappers stil blijven staan.

Speeltuinen zijn natuurlijk heerlijk, maar ook gewoon op het gras achter een bal aanhollen of spelen in de zandbak is leuk.

Als het weer het toelaat, is het goed om elke dag even met je kind naar buiten te gaan. Al is het maar om samen boodschappen te doen. Ook dat is leuk voor je kind!

bron: www.jongegezinnen.nl
  • Peuteractiviteitenweb

Dit vinden je kind(eren) geweldig!

PeuteractiviteitenKrant

Meld u aan voor onze krant
Aanmelden
© 2014 - 2023 Peuteractiviteitenweb | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel