Voor jonge kinderen is het nog niet zo goed mogelijk onderscheid te maken tussen fantasie en werkelijkheid. Je kind kan van alles gaan verzinnen. Hij gebruikt zijn spel om dingen uit de werkelijkheid na te spelen. Een blokje wordt eten, een pannetje met water wordt soep en de pop is de baby.

Het fantasiespel van je kind is een prima manier voor hem om nieuwe dingen te onderzoeken en even in de huid van iemand anders te kruipen.

Wat kun je doen?

Het leukste is om gewoon met je kind mee te spelen. Als hij een kopje thee voor je gezet, dan doe je net alsof je het opdrinkt. Je complimenteert hem met het lekkere kopje thee dat hij gezet heeft. Ook kan het goed zijn je kind in zijn spel te observeren. Een kind vindt het leuk om een kist vol verkleedkleren te hebben.

Vaak kun je uit de manier van spelen begrijpen wat er in je kind omgaat. Door met hem mee te spelen kun je inzicht krijgen in zijn gedachten.

Omdat kinderen het nog moeilijk vinden om fantasie en werkelijkheid uit elkaar te houden, kunnen ze ook angstig worden.

 • E-book

  E-Thema Tel je mee met extra Tel activiteiten
  E-Thema Tel je mee met extra Tel activiteiten

  De kinderen maken kennis met getallen en leren spelenderwijs tellen. Dit doen we d.m.v. cijfers en het aantal stippen. Een leerzaam thema waar de kinderen veel plezier uit zullen beleven.

  Incl. telkaarten en een telspel​

  € 5,00 € 4,50
 • Ingebonden themaboek

  Thema kinderkunst / De kunstenaar
  Thema kinderkunst / De kunstenaar

  Kinderen hebben veel fantasie. Deze fantasie kunnen ze lekker in dit thema kwijt en leren ze dat hun verbeelding er ook mag zijn. De kinderen komen in aanraking met verschillende kunstvormen en technieken.

  Incl. woordkaarten

  € 19,95 € 18,50
 • Peuteractiviteitenweb

Dit vinden je kind(eren) geweldig!

PeuteractiviteitenKrant

Meld u aan voor onze krant
Aanmelden
© 2014 - 2024 Peuteractiviteitenweb | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel