Na 2 weken huilt je baby meer. Rond 6 weken huilen baby’s het meest. Ongeveer 2 tot 3 uur per dag. Het is normaal als je baby ’s  avonds meer huilt. Na 3 maanden huilt hij meestal vanzelf wat minder.

Hoeveel je baby huilt, heeft niets met jou te maken. Het heeft te maken met zijn eigen ontwikkeling en hoe hij reageert op prikkels. De volgende 6 adviezen kunnen helpen.

1. Een regelmatig dagritme
Elke dag dezelfde opeenvolging van gebeurtenissen geeft je kind een vertrouwd gevoel: slapen, wakker worden, voeden, knuffelen of ‘praten’. Zodra je baby moe wordt: ‘wakker’ naar bed, slapen, wakker worden, voeden, enzovoort.

2. Voorspelbaarheid van de gebeurtenissen
Slapen doet je baby in zijn eigen wiegje of bedje op een rustige plek. Maar niet in de box. ‘s Nachts slaapt hij op een vaste plaats.

3. Vermijden van prikkels
Prikkels vermijden doe je door te zorgen dat de radio en de tv niet de hele dag aan staan. Door je baby (onder de 3 maanden) niet steeds onder de babygym te leggen of voor de televisie neer te zetten. Je kunt ook beter niet veel bezoek laten komen, hierdoor wordt zijn slaapritme verstoord.

Natuurlijk moet je baby zich niet gaan ‘vervelen’. Een baby kan ook huilen van verveling. Veel baby‘s willen dingen zien en houden ervan als je met ze rondloopt.

4. Rust
Een gezonde afwisseling van slapen en wakker zijn in een rustige omgeving. Na de voeding lijkt hij soms slaperig, maar een baby moet soms alleen even bijkomen na de voeding.

5. Een strak opgemaakt bedje
Een baby slaapt vaak beter als zijn armen en benen niet alle kanten op kunnen schieten. Je kunt het bedje zo opmaken dat de deken tot de schouders van je baby reikt, terwijl zijn voetjes tegen het voeteneinde liggen. Stop de deken lekker in, dan ligt je kind stevig.

6. Leg je baby moe maar wakker in bed
Als een kind gewend is uit zichzelf in slaap te vallen, slaapt hij zo veel als nodig is. Hij wordt uitgerust wakker. Een kind dat in slaap wordt geholpen, schrikt vaak wakker bij elk onverwacht geluid of als hij onwillekeurige bewegingen maakt. Soms heeft een baby 5 tot 20 minuten nodig waarin hij een beetje huilt of jengelt voor hij ineens in slaap valt.

Helpen deze adviezen niet? Bespreek dan op het consultatiebureau wat je eventueel nog meer kunt doen.

bron: www.soebar.nl

 
  • Peuteractiviteitenweb

Dit vinden je kind(eren) geweldig!

PeuteractiviteitenKrant

Meld u aan voor onze krant
Aanmelden
© 2014 - 2023 Peuteractiviteitenweb | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel