Ontdek- en schudpotjes...kijk en luister

Kijk eens wat ik vond bij de Zeeman! Transparante, een beetje matte, potjes met draaideksel waar je allerlei verschillende materialen in kunt stoppen om mee te schudden en om naar te kijken. Een leuke activiteit voor bij het themaboek Mijn zintuigen (ik zie, ik ruik, ik proef, ik hoor, ik voel) Of voor bij het themaboek Mijn lichaamsdelen (mijn hoofd, mijn buik, mijn armen, mijn benen) als aanvulling op blz. 24 t/m 26 waar we een klein stukje over de oren en ogen behandelen (hoofdstuk "mijn hoofd"). 

Vul telkens twee potjes met hetzelfde materiaal. Kunnen de kindjes zien welke potjes hetzelfde zijn? Als je de potjes wikkelt in aluminium folie kun je er schudpotjes van maken. Schud de potjes om de beurt. Weten de kinderen welke potjes hetzelfde klinken? 

Je kunt ook gaatjes in de deksel prikken zodat je er geurpotjes van kunt maken. Op blz. 18 van het themaboek Mijn zintuigen: (ik zie, ik ruik, ik proef, ik hoor, ik voel) staat deze activiteit omgeschreven.  

Voor extra veiligheid smeer je lijm aan de binnenkant van alle potjes en draai de deksel stevig vast. Laat de kinderen nooit alleen met deze potjes. Blijf te allen tijde bij de kinderen.


Thema "Ik en mijn lichaam".

Peuteractiviteitenweb heeft 4 sub thema's uitgebracht die deel uitmaken van het thema "Ik en mijn lichaam". Je ontvangt de thema's per post!

– Thema Ik ben... blij, boos, verdrietig, bang
– Thema Mijn zintuigen: ik zie, ik ruik, ik proef, ik hoor, ik voel
– Thema Mijn lichaamsdelen: mijn hoofd, mijn buik, mijn armen, mijn benen
– Thema Mijn tandjes de mond / het gebit

Bij alle sub thema's ontvang je digitaal nog eens extra activiteiten die je bij de thema's kunt gebruiken.

De kinderen kunnen afzonderlijk uit de sub thema's spelen, maar je kunt ze ook bestellen als pakket . Het pakket is incl. het super leuke boekje "Het kleurenmonster". Klik hierTevens ontvang je nog eens een toilettasje t.w.v. €4.50 cadeau. Handig voor onderweg als je gaat wandelen.

Het kleurenmonster gaat over de emoties die kinderen volop ervaren. Het kleurenmonster is namelijk in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Wat is er met hem aan de hand?

Wij leveren de thema's NIET digitaal, maar als ingebonden themaboeken.
Hoe ziet het themaboek eruit?

  1. Het themaboek wordt gedrukt in kleur.
  2. Het heeft een transparante voorblad en een gekleurde achterblad.
  3. Het themaboek is ingebonden met metalen bindringen.


                   Het kleurenmonster


                            Toilettasje cadeau

  • Peuteractiviteitenweb

Sensorisch en Educatief Speelmateriaal...

PeuteractiviteitenKrant

Meld u aan voor onze krant
Aanmelden
© 2014 - 2021 Peuteractiviteitenweb | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel