Ingebonden themaboek
Thema Welkom in mijn huis | We bouwen een huis
De kinderen ervaren dat ieder huis anders is, maar dat er wel bijna dezelfde (leef)ruimtes zijn. Het themaboek telt 100 pagina's onderverdeeld in 8 hoofdstukken.
(Incl. woordkaarten en dagritmekaarten)
Hfst 1.0: In dit hoofdstuk gaan we het hebben over hoe een huis wordt gebouwd. Welke gereedschappen hebben we nodig en wat kun je ermee doen? Draaien of tikken? De baby's maken hun huisje op een sensopathische manier. De dreumesen en peuters maken rijtjes huizen die licht geven. We timmeren met rietjes en hebben het over tegenstellingen: groot en klein, hoog en laag, dik en dun.
Hfst 2.0: “De hal”. Wat staat er in de hal? Een kapstok, een schoenenrek... Hoe wordt de post bezorgt? Hoe doen we de deur open? Past elke sleutel in het slot? Wat kun je nog meer doen met een sleutel? Aan de kapstok hangen jassen. Welke sluitingen hebben de jassen? Hebben ze knopen of ritsen? Met deze sluitingen mogen de kinderen experimenteren met verschillende activiteiten die in het thema staan.
Hfst 3.0: “De woonkamer”. Wat staat er allemaal in de woonkamer? Hebben ze allemaal dezelfde vorm? Rond, vierkant, rechthoek, smal, breed, kort, lang...We gaan de vloer vegen op een grappige manier die de grove motoriek spelenderwijs stimuleert. We maken een prachtige schilderij. Elke leeftijd op zijn eigen manier. We bouwen een openhaard en lappen de ramen. Wat kun je nog meer doen met een ramenwisser? Dat mogen de kinderen ervaren met verschillende activiteiten die in het thema staan.
Hfst 4.0: “De keuken”. Wat staat er in de keuken en wat kun je ermee doen? Er staat ook een prullenbak. Mag je alles zomaar in de prullenbak gooien? Nee, zeker niet! Belangrijk is dat we onze kinderen spelenderwijs moeten aanleren om afval te scheiden. Denk hierbij aan papier, groente-, fruit- en tuinafval (gft), plastic, glas... Je hebt (ondergrondse) containers in verschillende kleuren. Wij gaan in het kort hebben via een sorteerspel over: de blauwe container, de groene container en de grijze container. We maken van afval een kunstwerk. We gaan koken en bakken met heerlijke (kinder)recepten en maken een koksmuts. Ouders kunnen uitgenodigd worden om bij ze te komen eten d.m.v. een uitnodiging.
Hfst 5.0 : “De tuin”. De kinderen maken hun eigen tuintje met een huisje. We gaan ook lekker in de plassen stampen met allerlei activiteiten en maken een heerlijk modderpapje. Wat groeit en bloeit er nog meer in de tuin?
Hfst 6.0: “De badkamer”. In de badkamer kun je je wassen en je tandjes poetsen. Zien de tandenborstels er allemaal hetzelfde uit? Zijn de dopjes van de tubes tandpasta allemaal even groot? De kinderen ervaren het verschil tussen koud en warm, hard en zacht (stralen) met verschillende activiteiten. In de badkamer staat ook een spiegel. Doe je mond maar open. Wat zie je allemaal en wat kun je ermee. Steek je tong maar eens uit.
Hfst 7.0: “De slaapkamer”. Wat staat er in de slaapkamer? We doen activiteiten op het gebied van donker & licht en sorteren winter- en zomerkleding. We knutselen de maan en schilderen met een fopspeen. Zijn de bedden even lang en wie past er in? Zijn de kinderen even groot?
Hfst 8.0: “De zolder”. Daar eindigen we dit thema mee. Op zolder staat een kist. Wat zou daarin zitten?
Digitaal ontvang je ook nog eens extra activiteiten die passend zijn bij dit thema zoals praatplaten, kleurplaten, afbeeldingen met logische volgorde: tanden poetsen, aankleden en wassen. Met nog veel meer activiteiten.
Wij leveren het thema "Welkom in mijn huis"als ingebonden themaboek.
Hoe ziet het themaboek eruit?
- Het themaboek wordt gedrukt in kleur.
- Het heeft een transparante voorblad en een gekleurde achterblad.
Het themaboek is ingebonden met metalen bindringen.
#wasmachine #wonen #bouwen