Jolanda Braad

Gastouderopvang "Regenboogvlindertjes" 

Er is mij gevraagd om een stukje te schrijven over Peuteractiviteitenweb en de thema’s. Ik werk nu ongeveer anderhalf jaar met de thema’s van Peuteractiviteitenweb en ik ben er nog steeds erg blij mee. De thema’s zijn zeer uitgebreid. Door de duidelijke Inhoud is alles makkelijk terug te vinden. Een aantal onderwerpen die vaak terug komen: de woordkaarten, knutselvoorbeelden, voorleesboeken en de kleurplaten. Ook gebruik ik altijd het affiche thema aankondiging en het affiche aankondiging, zodat iedereen bij binnenkomst gelijk kan zien waar we mee bezig zijn.
Het grootste voordeel vind ik toch dat je zelf je eigen tijd kunt in plannen voor een thema. Je kunt gewoon de voorbeelden gebruiken, maar ook kun je je eigen creativiteit uitproberen. Ik gebruik de huisdieren en dierentuindieren tussen de thema’s door. Dit is erg handig voor tussen de seizoenen of als een thema toch sneller verloopt.

Er zijn heel veel verschillende thema’s, voor alle hoogtepunten van een jaar is er wel iets te vinden. Je zou dus eigenlijk het hele jaar door kunnen plannen met de thema’s. En dan de volgende jaren, andere opties kunnen nemen. Eerst kleuren of verven en dan later iets met stofjes of garen enz. Zo kunnen kinderen meerdere keren een zelfde knutsel maken, maar toch weer heel anders. Soms komen de kinderen zelf ook met leuke ideeën.
Ik merk dat de kinderen het erg leuk en groots vinden als ik de verschillende knutsels laat zien, om er zelf één uit te kiezen voor die dag/week. Door zelf een goede voorbereiding te doen, op een thema. Daardoor kunnen de kinderen makkelijker starten en begeleid worden.

De thema’s zijn makkelijk te bestellen op de website. Sommige thema’s worden aangeboden via een downloadlink en anders worden ze netjes in kleur en gebonden thuis gestuurd. Als je een bedrijfsnaam hebt, dan staat dat ook netjes vermeld in het voorblad en aankondiging. Dit maakt het nog persoonlijker en professioneler.

Jolanda Braad-Grit
Gastouderopvang "Regenboogvlindertjes

 

 

Marieke Berkers

Gastouderopvang "Koetje Boe" 

Mijn naam is Marieke Berkers.
Ik heb mijn eigen gastouderopvang in Someren ‘Gastouderopvang Koetje Boe’. Zelf heb ik ook 2 kinderen, een meisje van 2 jaar en een jongen van 5 maanden. Sinds januari 2013 werk ik als gastouder! Ik werk al een geruime tijd met een VVE programma.Via een gastouder collega kwam ik met peuteractiviteitenweb in aanraking. Omdat ik altijd op zoek ben naar nieuwe leuke aanvullingen heb ik me hier verder in verdiept.Ik heb eerst het gratis thema spel en plezier doorgenomen, dat zag er heel leuk uit. Een mooie aanvulling op het VVE programma. Het eerste thema wat ik heb besteld is het thema kleding.Carnaval kwam ook in zicht, dus dit kon ik daar mooi bij gebruiken. De kinderen vonden het heel leuk om de activiteiten te maken, zoals Bella de Beer aankleden maar ook om alle kledingstukken te benoemen en te laten zien waar het kleding stuk hoort. We hebben samen liedjes gezongen en versjes gelezen! Ook met de carnaval kwam dit thema goed van pas! Hoe leuk is het om verschillende poppetjes aan te kleden, met verschillende kleding. Fijn samen verkleden, en natuurlijk allemaal in mijn schoenen lopen. Te leuk!!

Omdat mijn eigen dochter heel erg bezig is met de kleuren besloot ik hierop in te spelen. Ik heb meteen gekeken of peuteractiviteitenweb ook een thema kleur had. En ja hoor, gelukkig daar stond ook dit thema bij. Met heel veel enthousiasme gewerkt uit dit thema, het mooie is dat ik dit altijd kan gebruiken want kleuren leren blijft een mooi iets. En je merkt dat ze daar nu in de opvang ook echt mee bezig zijn. De woordkaarten hangen hier nu in de woonkamer, en elke keer kijken we weer naar de verschillende kleuren. Duplo verzamelen en deze op kleur sorteren, kleurplaten maken met verschillende kleuren en natuurlijk liedjes!

Ik kan heel veel gebruiken uit de thema’s van peuteractiviteitenweb en ik ben heel blij dat ik toen de keuze heb gemaakt om toch een thema te bestellen. Het is echt een mooie aanvulling en als gastouder zijnde wil ik toch creatief blijven en nieuwe ideeën uitoefenen. De kindertjes genieten er van, en dan ben ik er natuurlijk ook super blij mee! En nu aan de slag met het thema Spelen is Leren! Ben heel erg benieuwd. Nogmaals dank dat we gratis dit thema mochten ontvangen.. Wat een cadeautje!

Met vriendelijke groeten,
Marieke Berkers
Gastouderopvang "Koetje Boe"


Amber

Kinderopvang "Ukkepuk" 

Yvonne vroeg me iets te schrijven over haar thema’s. Dat doe ik natuurlijk graag.

Ik ben Amber werk al zo’n 20 jaar in de kinderopvang en beheer nu Kinderopvang Ukkepuk Zwolle, met een groep leuke kindjes van 0 tot 4+ jaar. Wij zijn een VVE gecertificeerde opvang en leerbedrijf, en dus werkte ik al met VVE en thema’s voor ik Yvonne en haar site leerde kennen. Het programma waarmee ik werkte is uitstekend maar werkt in abonnementsvorm. Soms sprak een thema me minder aan en dan deed ik er weinig mee. Het leuke van de thema’s van Peuteractiviteitenweb is dat ze los te bestellen zijn. Je zit niet aan een abonnementsvorm vast. Heb jij zin in een bepaald thema dan bestel je het en hop de volgende dag heb je het in huis. Daarnaast vormen ze een prima aanvulling en soms zelfs vervanging voor het andere programma waarmee ik werk. De woordkaarten zijn leuk herkenbaar en handig. De dagritmekaarten vervangen inmiddels die van het andere programma waarmee ik werkte. Door de felle kleurtjes spreken ze de kinderen veel meer aan. Ze kijken er steeds op en ow wee als ik afwijk van het programma. Ze ruziën bijna wie het pijltje mag verzetten naar de volgende kaart. De thema’s zijn goed opgezet, educatief uitdagend en pedagogisch verantwoord. Ze bieden handvatten om diverse ontwikkelingsgebieden te stimuleren en motiveren. En zijn goed toepasbaar voor alle kindjes die ik hier heb ongeacht de leeftijd er is altijd wel iets leuks bij, voor elk wat wils dus. Ze zijn ook goed toepasbaar voor kinderen met een mentale beperking (zeker ook de dagritmekaarten) De kleurplaten zijn duidelijk herkenbaar voor de kinderen, de spelletjes leuk en uitdagend. De onderwerpen goed gekozen. De thema's vaak ook goed te combineren. Zo start ik binnenkort met een uitdagend gecombineerd tweemaandelijks thema. Daarin komen verschillende thema's: Gezondheid (de dokter is niet eng), Persoonlijke verzorging (zo doe je dat wat is belangrijk), Dit ben ik (je lijf en leden) Voeding en Bewegen wat is gezond), en Koken en Bakken (wat is gezond en lekker).
Allemaal thema's die allemaal met elkaar te combineren zijn en de kinderen laten zien dat je gezondheid afhankelijk is van goede voeding, van beweging, maar ook zeker van persoonlijke verzorging. En laten kennismaken met dokters en ziekenhuizen zodat ze weten dat dat niet eng is. Ik ben een leerbedrijf en mijn stagiaires vinden de handvatten die Yvonne in haar programma’s geeft voor de PM’ers en de GO’s vaak gemakkelijker toepasbaar dan die van het andere programma. De kinderen vinden de ontvangst van een thema steeds weer spannend. Vooral de manier waarop Yvonne ze verzend is ook echt een cadeautje. Letterlijk ingepakt in cadeau papier en altijd met een extraatje en aardigheidje. Daarnaast staat Yvonne ook open voor suggesties, en op- en aanmerkingen of vragen, heb je een specifieke vraag over iets of richting een bepaald thema, probeert ze daar ook zo snel mogelijk iets mee te doen. Zo heb ik al extra dagritmekaarten en dergelijke bij haar besteld die ze speciaal voor onze opvang maakte. Ik kan alleen maar zeggen Yvonne ga zo door, want aan ons heb je er een vaste klant bij.

Met vriendelijke groeten,
Amber
Kinderopvang "Ukkepuk"


Irma Yilmaz - van den Berg

Gastouderopvang "Kuku" 

Komende maand gaan we bij Gastouderopvang Kuku weer werken aan een nieuw thema van Peuteractiviteitenweb. Ditmaal heb ik gekozen voor het thema winterpret. Uit ervaring weet ik dat de thema's van Yvonne een prima aanvulling zijn op een ander VVE programma waarmee ik werk. Het afgelopen jaar heb ik regelmatig deze thema's weten te combineren.

Bij het andere VVE programma worden de volgende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd: spraak- en taalontwikkeling. Ook Peuteractiviteitenweb heeft een heleboel woordkaarten. Het leuke is dat hier ook nog heel veel suggesties bij worden gedaan met vragen die je kunt stellen aan de kinderen. Hiermee wordt de spraak- en taalontwikkeling nog verder gestimuleerd. En ook staan er leuke boekentips en liedjes in de thema’s.
De motorische ontwikkeling stimuleert Peuteractiviteitenweb dmv de sport- en speelideeën. En met de recepten die in de thema's te vinden zijn, worden ook nog verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. Ook de ingrediënten dienen te worden benoemd. Hiermee wordt de spraak- en taalontwikkeling gestimuleerd. Er wordt gemeten en gewogen waar we de rekenprikkels mee stimuleren. Het kneden, rollen, vormen enz. stimuleert de motoriek. En tot slot het samen bakken draagt enorm bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling. Het komende jaar ga ik bij Gastouderopvang Kuku weer met veel plezier werken met zowel het andere VVE programma als Peuteractiviteitenweb

Met vriendelijke groeten,
Irma Yilmaz - van den Berg
Gastouderopvang "Kuku"

 

Truus Veasen

Gastouderopvang "Truus" 

Mijn naam is Truus Vaesen en ik heb een Gastouderopvang aan huis genaamd Gastouderopvang Truus. In de zomer kwam ik voor het eerst in aanraking met de website van thema Peuteractiviteitenweb, ik wist toen niet wat ik zag. Ik ben op deze site gaan rond snuffelen om te kijken wat deze site precies inhield. Ik wist meteen dat ik mijn pagina gevonden had die ik zolang aan het zoeken was! In de zomer ben ik toen ook gelijk van start gegaan met de thema s. Je moest de gezichten van de oppaskinderen eens zien hoe blij hun waren met de thema’s. Het is niet moeilijk voor de kinderen en ze doen allemaal even graag mee. Dit vind ik zelf ook erg belangrijk want de kinderen zijn de toekomst. Ik kan nu geen genoeg krijgen van het bestellen en downloaden van de thema kaarten. Je wordt door Peuteractiviteitenweb goed te woord gestaan, ze staan altijd voor je klaar en heb je ideeën kun je deze ook bij hun achter laten. Kortom een hele leuke website met veel ideeën waar veel kinderen en zelfs de oppasmoeders blij van worden.

Met vriendelijke groeten,
Truus Vaesen
Gastouderopvang "Truus"

Truus is de bedenker van het Tostispel.
Dit spel staat in het thema Winterpret en op onze speel-en knutselpagina.

 

Alie Vos

Gastouderopvang "Vossehol" 

Yvonne vroeg of een stukje wou schrijven over een thema. Ik vond het wel pittig. Er zijn zoveel mooie thema’s.
Ik heb gekozen voor het thema Sinterklaas. Het is zo leuk om met dit thema te werken en zo veel dingen die je met de kinderen kunt doen. De Pietengym was erg in trek bij de kinderen en zeker de koprol. De kaarten werden ook steeds van tafel gepakt. Ik had gevraagd of ze alles wat bij de Sint hoorde en bij de Piet hoorde om dat erbij te leggen. De kleurplaten waren ook erg leuk om te doen en werd dan ook iedere keer naar gevraagd. Er moest natuurlijk wel wat in de schoen terecht komen. Naast het water de wortel of het hooi, moest er een tekening in de schoen. Nu is december sowieso een maand van de feesten. Sinterklaas is nog maar net weg of de voorbereidingen voor de kerstdagen zijn al weer in volle gang. Ik en de kinderen kunnen haast niet wachten om de kerststal te gaan maken. De ouders helpen mee met de schoenendozen, zodat de kinderen straks een kerststal onder de boom hebben staan.

Met vriendelijke groeten,
Alie Vos
Gastouderopvang "Vossehol"

 


Petra

Gastouderopvang "Hummeltjeshonk"

Ik werk als gastouder en werk met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Ik ben al met een VVE- programma bezig met de kinderen en was op internet aan het zoeken naar nog meer informatie over een thema en zo kwam ik op de
site van Yvonne terecht. Nieuwsgierig een eerste thema besteld om te kijken of dit aansloot bij het andere VVE programma. Ja hoor het is perfect en zo kan ik nog meer activiteiten doen met de kinderen. De kinderen hierop de groep vinden het erg interessant en spelenderwijs leren ze door deze thema’s heel veel. Het sluit ook heel goed aan bij de interesses en de belevingswereld, maar ook bij de ontwikkeling en het vermogen van de kinderen. De kinderen hebben veel plezier en daar geniet je van. Als de activiteiten te moeilijk zijn pas ik ze zelf een beetje aan.
Op dit moment werk ik met het thema van een VVE programma en uit het thema Flora & Fauna (bloemen,planten en krieblbeestjes) van Yvonne. Wat zie je daar allemaal?

Groetjes,
Petra
Gastouderopvang "Hummeltjeshonk"

 


Tjar van Dortmont-Bloksma

Gastouderopvang "De Kwekkertjes" 

Heel wat jaren ben ik nu gastouder van een flinke groep kinderen in diverse leeftijden. De leeftijden variëren van 6 maanden tot 10 jaar. Een aantal kinderen hebben te maken met beperkingen. Hun verstandelijk vermogen ligt lager dan hun werkelijke leeftijd. Al een hele tijd ben ik op zoek naar een goed pakket die voor hun allen te gebruiken was. Voorheen deed ik dit zelf wat enorm veel tijd en werk kostte in de avonduren. Op mijn vraag aan Yvonne of het ook te gebruiken was voor de speciale doelgroep gaf zij aan dat dit naar haar mening bij hun zeer goed kunnen aan zou kunnen sluiten. Dat heeft me toen doen besluiten om me te wagen aan haar thema's. Het eerste thema had ik gelijk de troonopvolging gekozen. De gehele groep (op de baby's na uiteraard) waren enthousiast en konden goed mee doen. Zelf wat filmpjes erbij gezocht en nog wat extra kleurplaten en andere vlaggen om ze te laten zien dat er nog meer vlaggen bestonden van andere landen.

Zelf ben ik ook enthousiast over de inhoud. Je kunt het zelf aanvullen waar je wenst en is zeker te gebruiken met de speciale doelgroep. Het is helder van opzet en uitleg. Het ziet er mooi en professioneel uit. Ik vind het uitnodigend en zeer volledig, het is het geld meer dan waard! Het is niet duur en veel heb je al in je eigen omgeving qua materialen. Er wordt rekening gehouden met alle aspecten; bewegen, denken, doen, ontdekken...echt spelend leren!
Mooi voordeel is dat je vrij bent in je keuze en niet thema gebonden. Ook zit je niet aan een abonnement vast, je bestelt gewoon een thema die je wil, wanneer je wil! Op die manier hou je toch wel de kosten in eigen hand.
Ook heb ik gemerkt dat ze openstaat voor ideeën van anderen. De communicatie is zeer prettig te noemen en de afhandeling van de bestelling gaat top. Kortom, ik ben op alle fronten zeer te spreken hierover en raad het een ieder aan. Het is een prima aanvulling voor de gastouderopvang en het scheelt enorm veel tijd omdat je het zelf niet meer hoeft te bedenken en verzorgen!!

Met vriendelijke groeten,
Tjar van Dortmont
Gastouderopvang "De Kwekkertjes"

 

Karla Noordman eigenaresse van

Agrarische kinderopvang "De Kleine Kornuiten" 

Vorig jaar hebben we de eerste thema’s besteld bij peuteractiviteitenweb.nl. We waren direct enthousiast.
Alles netjes verzorgd en zeer goed uitgewerkt. Het geeft ons team houvast voor een goede voorbereiding per thema. Daarnaast vind ik het zelf belangrijk dat per thema verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd worden. Kinderen worden geprikkeld te denken en te doen.

Kortom; een aanbeveling voor ieder kinderdagverblijf!

 

Vriendelijke groet,
Karla Noordman
Agrarische kinderopvang "De Kleine Kornuiten"


Tineke Janse eigenaresse van

Kinderdagverblijf Tollol 

Lang geleden toen je net begon heb ik thema's bij je gekocht. Mijn complimenten over hoe je ontwikkeld bent.
Je werk is alleen maar verbeterd en je hebt jezelf overtroffen! Het inspelen op wat actueel is doe je erg goed dat maakt je werk ook zo aantrekkelijk. Daardoor ga ik 'even kijken' wat ze nu weer heeft gemaakt! Ik dank God voor talent zoals jij dat invulling geeft. Ik heb een reorganisatie toegepast in mijn bedrijf waar jij deel van uit gaat maken
met elke maand jou thema's afgewisseld met Christelijke thema's.

Vriendelijke groet
Tineke Janse
Chr kdv Tollol

 

Inge Sinnema VVE Gastouder bij

De Blokkenbeer 

Ik ben al ruim 17 jaar gastouder en heb daarvoor ook met kinderen gewerkt. Ik vind het belangrijk dat kinderen hier bij De Blokkenbeer ook wat meekrijgen/leren. Ervaring genoeg dacht ik. Doordat ik een thema van Peuteractiviteitenweb mocht testen (Rupsen en Vlinders) ben ik helemaal om. Wat een leuke uitgebreide thema mapjes, niet alleen knutsels, maar ook bewegen, liedjes, versjes en spel, alles komt aan bod. Het is een compleet boekje. Daardoor kun je al snel aan de gang. Bij het lezen van een thema, word ik gelijk enthousiast en daardoor zijn de kindjes en de ouders ook enthousiast. Ook fijn dat ze rekening houdt met de gastouderopvang, wat niet altijd dezelfde dingen kan realiseren als de dagverblijven, maar toch heel professioneel is. Natuurlijk probeer ik om zelf ook nog thema's te bedenken en mijn jarenlange verzameling van activiteiten te voorschijn te halen, maar dan moet ik altijd denken aan wat Yvonne voor leuke activiteiten zou hebben. Er zijn tegenwoordig meerdere thema ontwikkelingsbedrijfjes, maar Peuteractiviteitenweb steekt er met hoofd en schouders bovenuit.

Collega's in mijn omgeving en op internet probeer ik er ook op te wijzen wat voor leuke thema's er zijn en gun hun ook het gemak van de kant en klare thema's. Zelf heb ik al een hele verzameling themamapjes zoals, Rupsen en Vlinders, Boodschappen, Wie ben ik, Kerst, Zomer, Koning en koningin (troonswisseling), Groeien en Bloeien, Bloemen en ook de laatste Spelen is Leren. In de toekomst zal ik nog wel eens een thema bestellen en is het werken als gastouder nog leuker. Voordeel is ook dat er geen verplichtingen zijn, je kunt er uit halen wat je leuk vindt.
Ik ben nu al nieuwsgierig wat het volgende thema wordt.

 

groetjes
Inge Sinnema
Kinderopvang De Blokkenbeer

 

Frida van Leeuwen VVE Gastouder bij

Violier Flexibele Kinderopvang 

We werken hier altijd met een thema. De kinderen zijn hier dol op het maken van allerlei werkjes. Verven is favoriet. We zijn nu bezig gegaan met het thema Groeien en Bloeien, van Peuteractiviteitenweb. Het thema is met open armen ontvangen. We hebben eerst een gesprekje gehad over wat groeien is en wat er kan groeien. Bloemen groeien, maar je groeit zelf ook. We hebben samen groeibloemen gemaakt, dat is een bloem met een gezicht, zelf geknipt (door wie dat al kan) en geplakt. Soms ook nog mooi versierd. Daarna komen ze op een grote lange steel aan de muur. Het hart van de bloem zit op het streepje dat aangeeft hoe groot ze zijn geworden. Het is een vrolijke boel. We hebben bloembollen gepoot en ze in een schopvrije hoek gezet. Dit is onze binnen-tuin. Het is erg leuk om de plantjes te zien groeien en bloeien. Samen met alle andere ideetjes die we nog gaan doen wordt het een vrolijke groeiboel met heel veel kleurige bloemen!

Tip: bloemenmaskers of bloemen hoeden maken, of een bloemenoutfit van papier en dan maar dansen!

Groeien en Bloeien – altijd feest!

Groetjes,
Frida van leeuwen

 

 

Martine van Lingen

Gastouderopvang de Sprookjeshut 

Ik was zelf altijd al voorstander van het behandelen van thema's met kinderen. De kinderen vinden het reuze interessant, en spelenderwijs leren ze van alles. Voorheen verzon ik zelf allerlei activiteiten met betrekking tot een thema, maar dat kostte me best veel tijd en energie. Toen ontdekte ik de thema's van peuteractiviteitenweb.
Neuzend tussen het aanbod aan thema's werd ik heel enthousiast. Nieuwsgierig een eerste thema besteld, om te kijken wat het nou precies inhield. Maar de thema's zijn echt heel leuk! Het sluit precies aan bij de interesses, de belevingswereld, de ontwikkeling en het vermogen van de kinderen. Het is volledig uitgewerkt, dus ik hoef in principe zelf geen activiteiten meer te bedenken. Omdat je van tevoren al duidelijk hebt welke activiteiten
je gaat doen, is de voorbereidingstijd ook teruggebracht tot het minimale. En zo blijft er meer dan genoeg tijd over voor quality-time met de kinderen. En de kinderen? Die genieten! Die spelen. Die leren. Die ontwikkelen zich.
Beter dan dit kun je het toch niet hebben? Yvonne, bedankt!

Groetjes,
Martine van Lingen
Gastouderopvang de Sprookjeshut

 

 

Yolanda Beuling

Kinderopvang La Bisca te Hoofddorp 

Wij werken zeker al 2 jaar met de thema's van peuteractiviteitenweb en dat naar volle tevredenheid. Wij werken 3 weken aan een thema en plannen dan een week niets zodat we even "tot rust" kunnen komen....nee hoor, dit is niet zo want het grote voordeel van deze thema's is dat je tot niets verplicht bent. Je kan knutselen en zingen wanneer je maar wilt en alles in je eigen tempo. Het thema boodschappen, logeren en vervoer is bij ons een groot succes geweest. We hebben een winkel gemaakt en hebben echt boodschappen gedaan bij de supermarkt ( doen we anders ook wel maar dit was toch heel anders). Thema logeren was super leuk omdat we vanaf die tijd een echte logeerknuffel hebben en thema vervoer sluit erg goed aan bij het feit dat wij het belangrijk vinden om veel buiten te zijn en dan ook deel te nemen aan het echte leven buiten....dus zebrapaden/stoplichten/oversteken etc.....

Het werken met thema's bespaard je erg veel tijd doordat je het niet zelf hoeft te bewerken maar alleen maar voor te bereiden. Wij blijven ieder jaar een paar thema's bestellen....

 

Met vriendelijke groet
Yolanda Beuling
Kinderopvang La Bisca te Hoofddorp

 


Sharon Angel

Gastouderopvang Angels-Place

Ik was na het lezen op de website van Peuteractiviteitenweb.nl zo enthousiast geworden dat ik niet eens kon kiezen tussen thema's. Er zijn zoveel leuke. Ik ben begonnen met thema Wie ben ik en thema Groeien & Bloeien. Wat een leuke thema's zijn dat. Ik heb een kindje van 1,5 jaar en die is niet zo met thema's. Met haar ben ik begonnen met thema Wie ben ik. We keken in de spiegel en dat vond ze heel leuk. Met mijn dochter heb ik thema “Groeien & Bloeien gedaan. De zaadjes hebben we geplant en deze heeft zij verzorgd. Toen zij de plantjes water ging geven, ging ze de liedjes van het thema erbij zingen. Het zijn hele leerzame thema's die je lekker kan combineren en je kan deze zo lang of zo kort doen als je zelf wilt.
Gastouderopvang Angel-Place zal zeker nog meer thema's bij Peuteractiviteitenweb bestellen. Yvonne ga zo door.

Groetjes
Sharon Angel
bekijk thema Wie ben ik

 


Jacqueline Domburg Kinderopvang Jacqueline te Vlaardingen

Graag vertel ik dat ik het heel plezierig vind om met de thema's van Yvonne's Peuteractiviteitenweb te werken.
Bijzonder prettig voor mij omdat het ook ruimte laat voor eigen inbreng. Omdat je werkt in eigen tempo, kan je net zo lang over een activiteit doen wat een kind kan en aangeeft. Fijn dat je niet verplicht bent iedere maand een thema af te nemen, maar dit gewoon kunt doen wanneer je wel weer eens wat nieuwe impulsen kunt gebruiken.

Op dit moment werken wij aan het "Paas-thema" Vanmiddag hebben we van brooddeeg vogelnestjes met wat stro en eieren gemaakt. Deze activiteit is eigen inbreng. De kinderen vonden het superleuk! We hebben heel veel plezier en inspiratie.

groetjes,
Jacqueline

 

Het Thema (koning en koningin en de troon(opvolging) ziet er super uit, heerlijk dat je het wiel niet meer uit hoeft te vinden; gevarieerd en toch eenvoudig. Wij werken al jaren met thema´s en dat bevalt erg goed, dit thema is tot   in de details uitgewerkt.


groetjes Roos

 

Ik werk op dit moment uit een programma voor Gastouders. Daarbij werk ik ook met de thema’s van Peuteractiviteitenweb. Het sluit goed op elkaar aan en het geeft prima aanvulling. De activiteiten spreken mij zeer aan omdat het wordt gemaakt van kosteloos materiaal. Dat heeft iedereen in huis. Ook de sport-en spelactiviteiten zijn erg leuk. Mijn hele huis wordt omgetoverd tot een waar speelparadijs, waar we heerlijk vrij kunnen bewegen.
 

Groeten Lisanne

 

 

Wij werken op dit moment uit het thema "wie ben ik". De kinderen beleven er veel plezier aan. De woordkaarten hebben we geplastificeerd. Zo kunnen ze er lekker mee “stoeien”. Ze laten de kaarten ook aan elkaar zien: “wat is dat?" Erg grappig. We zijn op dit moment bezig met hoe ze eruit zien. Als we de tekeningen naast elkaar hebben gelegd gaan we erover praten. Er vallen een aantal dingen op: de kleur van de ogen en de huidskleur. Niet alleen de kinderen beleven veel plezier, wij en de ouders ook!

Groetjes van Brenda

 

Wij hebben uit meerdere thema's van Yvonne gewerkt. Het concept en de visie past precies bij ons uitgangspunt:
spelen is leren! Wij hebben een certificaat ontvangen die op een centrale plaats hangt. Yvonne ga zo door, wat jij maakt is een aanwinst voor ons centrum. Dank je wel.


Thema "wie ben ik" is echt een ontzettend leuk thema. De kinderen beleven er zoveel plezier aan. De woordkaarten zijn een uitkomst en erg leerzaam. Wij zijn tevreden en zullen meerdere thema's bij je aanschaffen.
 

Groetjes Sandra


 Ik heb het pakketje thema kleur ontvangen! Je verstuurt het netjes en goed ingepakt.


 Met vriendelijke groet,
 Suzanne Stichelbout
 Kdv. "De Schatkist"


 Super bedankt, we zijn enthousiast! Collega is met 2 kinderen naar de bibliotheek om de boekjes te lenen en wij zingen hier uit volle borst.


Het Thema "in de zomer" is goed over gekomen ziet perfect uit, daar twijfelde ik al niet aan !!! Super om mee te werken. Ga lekker aan de slag met deze thema.


Groetjes,
Jolanda Splithof
Kinderopvang Humanitas te 'S-heerenberg groep "STAMPERTJES"


 He he eindelijk eens iemand die het wiel heeft uitgevonden. Hier kunnen we wat mee.


 MVG,
 Gastouderopvang Patty


 Super bedankt voor de snelle levering. Ik ben erg enthousiast.
 Groetjes, Gastouder Chantal


Ik heb net thema "in de zomer" bij Yvonne besteld. Dit is inmiddels het zesde thema van Yvonne! De kinderen beleven veel educatief plezier op een spelende manier. Dat is de kracht van haar thema's. Mij geeft het een hoop rust omdat ik geen thema's hoeft uit te werken. Inmiddels werk ik ook uit een ander VVE programma. De combinatie werkt fantastisch. Het geeft een leuke en verrassende aanvulling.
Yvonne, ik blijf met plezier thema's bij je bestellen.


 Groetjes, Nicole
 Gastouderopvang De Smurfjes


We zijn intussen drie maanden en drie thema’s van Yvonne verder. Ik kan zeggen dat zowel ik, als de kinderen er super veel plezier aan beleven. De thema’s zijn praktisch, sluiten goed aan bij de belevingswereld van de kinderen
en er wordt goed rekening gehouden met ieder ontwikkelingsgebied. Een grote pre aan dit hele concept vind ik de tijd besparing. Sinds we gebruik maken van de thema’s van Yvonne is het iedere dag een feest!

Groetjes, Anarosa Guerrero
Ma Rosa Kinderopvang


 Yvonne, erg blij ben ik met de thema's die ik inmiddels al bij jou besteld heb.
 De kinderen genieten er erg van en ik houd tijd over!
 Zelf verzin ik er gewoon af en toe iets bij of bijvoorbeeld andere leesboeken zoals bijvoorbeeld;
 Jip en Janneke. Hier staan ook veel verhaaltjes die aansluiten bij de thema's.
 Kortom erg blij met mijn aankoop tot nu toe, het ziet er ook allemaal erg verzorgt uit!
 Met vriendelijke groet,
 Cindy Roelofs
 Kinderdagverblijf Kiekiek!


 Enige tijd geleden hebben we een heel aantal thema’s aangeschaft. We waren na ontvangst direct
 zeer enthousiast. De thema’s zijn zeer uitgebreid en compleet. Zelfs een draaiboek met alle aandachtspunten
 ontbreekt niet. Alle ontwikkelingsgebieden krijgen aandacht en worden geprikkeld. Kortom een succes en een
 handvat voor de pm-ers op de groep.
 Vriendelijke groet,
 Karla Noordman
 Agrarische kinderopvang "De Kleine Kornuiten"


 Onze kinderen genieten volop van thema bloemen. We hebben de vaas gemaakt en hebben alle vaasjes op de vensterbank gezet.
 Dat staat erg gezellig. We hebben buiten bloemen geplukt voor de papa's en mama's. We krijgen erg leuke reacties.
 groetjes, Martine (gastouder)


 Goed idee van je om de mini's van AH te gebruiken bij thema boodschappen.
 Met het winkeltje erbij maakt het allemaal nog leuker. We krijgen zeer positieve reacties
 van ouders.

 Yvonne we zijn bezig met thema boerderij. Echt leuk een uitje om met hoed en voederbakje naar de kinderboerderij te gaan.


 Suzanne ervaart thema zee en strand als:"wauw, wat een geweldig concept. Ideaal! Ik hou tijd over. Dank je wel"!
 Graag gedaan, heel veel plezier.


 We hebben thema lente en thema bloemen goed ontvangen. Het ziet er zeer verzorgd uit.
 Erg verrassend, leuk!


 We hebben Thema Koning en Koningin besteld. Het is inderdaad *bling* *bling*.
 Gelukkig is er ook gedacht aan onze Koningen. Leuk thema.
 groetjes, Jose


 Thema "wat vliegt er in de lucht" is erg leuk. De kinderen vinden de muziekvogel
 geweldig. We zijn op zoek gegaan naar nestjes en hebben geprobeerd te fluiten.
 MVG, Angela


 Wij doen mee aan het onderzoek thema rupsen en vlinders. We zijn benieuwd!


 Thema rupsen en vlinders goed ontvangen. We gaan het pakket doornemen.
 Thema Pasen hebben we binnen gekregen. We waren snel klaar met de voorbereidingen.
 De voorbereidingen van thema Pasen is afgerond. Maandag gaan we beginnen.
 Leuk thema voordat we beginnen met thema Rupsen en Vlinders. Ik vind dat alles mooi aan elkaar aansluit.
 2 weken geleden hebben we thema Koken en bakken afgerond. Nu zijn we begonnen
 met thema boodschappen. De kinderen hebben veel plezier. Ik heb in de kamer een hoekje
 gemaakt waar allemaal winkelspulletjes liggen. De kinderen hebben thuis flink lege verpakkingen
 gespaard om het in ons winkeltje neer te zetten. De verkoop gaat goed. ;-)
 groetjes
 Annemieke (Gastouder)


 Wat een gezellig thema Rupsen en vlinders. We zullen er prettig uit werken.
 Het ziet er verzorgd uit.
 Thema kleding vandaag binnen gekregen. het ziet er erg verzorgt uit.
 De kortingskaart die erbij zit zullen we graag gebruiken bij ons volgende bestelling.
 Leuk thema:"wat vliegt er in de lucht". Half april beginnen we met thema Rupsen en
 vlinders.
 We zijn met thema Pasen bezig en de kinderen vinden het echt super leuk.
 We krijgen zeer positieve reacties van ouders.
 Ik heb de bestelling ontvangen en het ziet er geweldig uit. Daar kan ik zeker wat mee. Bedankt.
 Thema Pasen is goed aangekomen.
 Ziet er verzorgt uit.
 We houden je op de hoogte.

 Bedankt voor de snelle levering van thema kleur en het speelboekje/oefenboekje.
 groeten,
 Caroline


 
 We hadden veel bekijks toen de kinderen met hun boodschappenbriefje door de supermarkt liepen.
 Het was een leuke middag.
 Wij hebben het pakket ontvangen en zijn er ontzettend blij mee.
 Heel handig om te gebruiken en erg leuk uitgewerkt.
 Je kunt ons dus voortaan als klant aanhouden, we doen graag mee met de thema’s.
 Ziet er gezellig uit thema koken en bakken. We hebben met de kinderen
 de broodjes gebakken. Volgende week gaan we de koekjes bakken.
 We zijn begonnen met de kleurplaten en de werkboekjes zijn verdeeld.
 De kinderen vinden dit erg leuk en zijn enthousiast.
 Bedankt, we kijken uit naar het volgende thema.
 Met vriendelijke groet,
 Fenna

 

 

 Het vernieuwde thema Koken en bakken ziet er leuk uit.
 Ook het speel en oefenboekje is leuk en leerzaam.
 We zijn nog in voorbereiding.


 Thema Sinterklaas en thema Kerst waren zeer uitgebreide thema's.
 We hebben helaas niet alles kunnen doen. Maar we zijn wel voldaan.
 Van de ouders hebben we zeer positieve reacties ontvangen.


 Stille nacht, heilige nacht...we kunnen de liedjes inmiddels dromen.
 Tijdens de Kerstborrel hebben we bijna alle liedjes gezongen met de kinderen.
 Dat was erg schattig. De Kerstballen hebben we in de boom gehangen.
 Dat staat zeer kleurrijk.
 We kunnen niet wachten op ons volgende thema: Tellen.
 We tellen al af hahaha.
 Wij wensen je hele fijne Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.
 Nog bedankt voor je Kerstkaart...super schattig!


 Thema Kerst hebben we ontvangen. Wat een gezellig thema is dat.
 De dozen zijn inmiddels binnen, dus we kunnen beginnen hoor.
 Ook erg handig de links naar de Kerstliedjes. Via de laptop hebben
 we gezongen uit volle borst.


 Thema Sinterklaas was zo'n uitgebreid thema dat we niet alles hebben kunnen doen.
 Ook voor volgend jaar zijn we klaar hihi.


 We kunnen niet wachten om thema Kerst in ontvangst te nemen.
 Groetjes,
 Irma


 De kinderen waren blij met hun diploma. Deze hebben ze met trots aan Sint laten zien ;-)


 Thema Sinterklaas was een enorm succes. Was wel lekker om in deze hectiek om
 iets achter de hand te hebben.


 Thema Boselfje is goed bevallen en de kindjes vonden het ook erg leuk.
 Vooral de meiden vonden het boselfje leuk:-).
 Groetjes,
 Marjolein Vola
 marjoleins-peek-a-boo


 Thema boselfje hebben we afgesloten met een mega spektakel. We hebben alle ouders uitgenodigd
 om de werkjes te bezichtigen in ons bos, onder genot van een gezonde paddestoel en een sapje.
 De kinderen mochten verkleed komen en we hebben samen met de ouders hersftliedjes gezongen.
 Helaas kan ik je geen foto's sturen.
 De voorbereiding voor thema Sint is klaar. Maandag kunnen we echt gaan beginnen.


 Dat valt me niet tegen thema Sinterklaas. We kunnen geen stress gebruiken in deze tijd van
 het jaar, dus dat komt erg goed uit! Dank je wel.
 groet,
 Susanne


 Het was even een uitgave, maar we hebben er totaal geen spijt van gehad. Het scheelt enorm kwa tijd
 en inspanning. Ik las dat je thema Sinterklaas heb. Die gaan we zeker bij je bestellen.
 We kijken er nu al naar uit.
 groetjes,
 Danielle


We hebben alle vrachtwagens van thema vervoer op de vesterbank gezet. Het lijkt net
 een lange file. In het bos hebben we gezocht naar eikels en kastanjes en takjes en deze
 in de laatbak gestopt. Staat leuk en we krijgen een hoop complimenten. We hebben weer
 tevreden klanten ;-). Zo bied je als Kinderdagverblijf een stukje kwaliteit.
 MVG,
 mvr. R. Hartig


Thema Sinterklaas ziet er ontzettend leuk uit. We gaan op de sportieve tour
 zie ik. Erg leuk! We zijn nu nog druk in de weer met thema boselfje. Helaas
 moeten we binnenkort alles eraf halen. Jammer, want het staat zo gezellig.


 Ik heb de draaiboeken aangeboden op de dreumes- en babygroep.
 Iedere groep heeft eruit gehaald, wat gebruikt kon worden voor hun groep.
 De leidsters (en kinderen) waren enthousiast.
 De draaiboeken worden gebruikt als onderdeel van een geheel (in een thema).
 Met vriendelijke groet,
 Marga van Veen
 Locatiemanager KDV Boefje


 We zijn bezig met de elfjesschommel.
 Het resultaat ziet er erg leuk uit.
 Ik stuur je binnenkort foto's.


 Leuk dat we tegelijketijd bezig zijn met Boselfjes.
 De kleurplaten zijn uitgeprint.
 De pakken melk/sap worden verzameld.
 De aankondiging is opgehangen.
 De toiletrollen worden bewaard.
 De boeken worden gehaald en besteld.
 Kortom:we zijn er klaar voor....
 groetjes
 Ilse


 Thema Boslefjes is uitgeprint. Mijn collega's en ik zijn zeer enthouisiast.
 We gaan morgen een werkbespreking houden.
 Ik weet al wat ik wil voorbereiden;-)
 gr.
 Anneke


 Dit is handig. Scheelt enorm veel tijd.


 Ontzettend leuk die boselfjes post!!! We hebben gister een psz overleg gehad en hebben
 de taken verdeeld wie wat voorbereidt en gaan vanaf vandaag aan de slag. Wel handig
 die lijst met wie wat moet doen.


 Dat was een leuke verrassing die kaart voor het thema bosefjes.
 We hebben dit thema direct betsteld bij je.
 We zijn net thema strand aan het afronden.
 Het weer werkte niet echt mee met dit thema. Maar bij ons binnen was het altijd lekker zomers.


 Ik heb het thema Zomer uitgewerkt en de gietertjes gemaakt.....vonden ze zo leuk......
 groetjes
 Yolanda Gastouder La Bisca Hoofddorp


 De thema's zijn ontzettend leuk en afwisselend en bovenal ook erg leerzaam!
 Ik zelf steek er zelfs nog wat van op:), en ik hoop in de toekomst nog wel eens
 zo'n thema bij je te kunnen bestellen!


 Thema Bloemen ziet er goed verzorgt uit!
 Je bent zeer creatief. Leuk om uit je draaiboeken te werken.
 Na het weekend gaan we beginnen met thema Boerderij.
 Ik heb de foto's bekeken en dat ziet er leuk uit hoor.
 groetjes,
 Sandra


Thema Vorm, Kleur, Tellen en Bloemen hebben we in goede orde ontvangen.
 Het zijn goed samengestelde boeken.Precies afgestemd op de doelgroep.
 We gaan een kleine vergadering houden met jou werkplanning en dan gaan we beginnen.
 MVG,
 Mevr. Brand


 We hebben thema zomer ontvangen en ook het cadeautje.
 Ziet er netjes uit het officiële draaiboek thema bloemen.


 Helemaal super zeg.
 Kijk er nu alweer naar uit hoor.
 Het zijn echt leuke thema's om mee te werken.
 groetjes,
 Gastouder Veronique


Ik ben gastouder en heb draaiboek thema strand mogen ontvangen.
 Ideaal zeg! Mijn vraagouders zijn ook erg enthousiast. Ze vonden de aankondiging al leuk.
 Zo blijven ze goed op de hoogte
 Mijn kindjes willen meteen naar het strand om schelpjes te zoeken!
 De lijstjes heb ik in huis gehaald. Goede tip om ze bij de Ikea te halen.
 Al met al....ik hou je op de hoogte!!
 groetjes,
 Denise


We zijn begonnen met thema rupsen en vlinders. Het is best leerzaam, ook voor ons ;-)
 We zijn met de kinderen naar een Vlindertuin geweest.Heel fascinerend en warm.
 De vlindermobiels hebben we aan het plafon gehangen. Dat staat erg leuk en vrolijk.
 We zijn nog even bezig, want we doen het inderdaad in eigen tempo!
 Dat bevalt ons prima. Lekker relaxed!


 We hebben net de thema's kleur en tellen mogen ontvangen.
 Hartelijk dank. Ziet er leuk uit.
 Ik zal deze actie doorgeven aan mijn vriendin.
 Zij werkt ook op een Kinderdagverblijf.
 Met vriendelijke groet,
 Mevr. C. van Leeuwen


We zijn gisteren met onze peuters naar kinderboerderij geweest. Het zag er zeer schattig
 uit. De kids hadden hun muts op en het voederemmertje in hun handjes met oud brood erin! De reacties
 van de voorbijgangers waren op hun plek: "ohhh wat schattig" "zijn dat allemaal jullie kinderen?"
 "wat mooi gemaakt"! Super leuk. De geitjes en eendjes hadden lekker gegeten. Het was
 een leuke, educatieve ochtend met prachtig mooi weer!
 Zingend over de koetjes en de schaapjes en de eendjes gingen we weer terug naar de creche.
 We zijn erg te spreken over je!!!
 groetjes,
 Sandy


 Dit ziet er erg leuk uit en in de eerste plaats ben ik erg enthousiast over jouw werk!
 Mijn complimenten.
 Met vriendelijke groet,
 Mevr. T. Janse


 Ik heb van een ouder vernomen dat hun zoontje veel bekijks had met zijn kroon :-)
 Al die glitters in de zon had een bijzonder effect.
 We hebben trouwens de kinderen laten kiezen tussen een ketting of een kroon!
 MVG,
 Lianne uit Den Haag


 Thema Pasen is klaar! Het was erg leuk. Het leukste vonden de kinderen de Paasmuts. Die wilden
 ze niet meer af doen. Ook de Paaseitjes in hun bakje was een verrassing.
 Zal de Paashaas echt gekomen zijn?;-)
 Nogmaals bedankt!
 Op naar het volgende thema. Ik zag thema Boerderij. Lijkt ons ook erg leuk.
 Ik laat het je zo snel mogelijk weten.
 Fijne Paasdagen.
 Groetjes,
 Miranda

 

 

 Ik heb net 2 thema's bestel bij je.
 Te weten tellen en vlinders en rupsen.
 Ik kijk ernaar uit hoor.
 Groetjes,
 Veronique

 

 

 Bedankt voor de snelle reactie! De thema's zien er super uit!
 Ik denk dat we er veel plezier mee zullen beleven!
 Bedankt!
 Mvg,
 C van Wieren uit Harkstede

 

 

 We zien alleen maar blije gezichtjes. Ook wij zijn blij,
 want dit scheelt ons enorm veel tijd en inspanning.

 Super leuk!! dank u wel.
 Met vriendelijke groet,
 Sandra uit Heerhugowaard

 

 

 We hebben net thema bloemen en vervoer besteld en de factuur voldaan. We kunnen niet wachten om ze te
 mogen ontvangen. Nog 2 dagen geduld. We houden de mailbox in de gaten.
 Met vriendelijke groeten,
 Carola uit Soest

 

 

 Tjee, dit moest jaren geleden al op de markt uitgebracht worden. Wat een uitkomst deze thema's.
 We zijn op dit moment bezig met thema lente.
 De vogelhuisjes zijn ontzettend leuk geworden. Het was even wat gepieg.
 Maar met hulp van ons ging het super goed.
 We hebben de vogelhuisjes tegen de muur geplakt, dat staat erg leuk al die huisjes
 in verschillende kleuren. Echt lekker lente in de klas. Helemaal met de bloemetjes.
 Ook de boekjes sluiten mooi aan op het thema. De kinderen genieten ernorm
 en wij ook.
 MVG,
 Mevr A. de Weert uit Zoetermeer

 

 

 Dank u wel voor thema koken en bakken. Fijn dat we het zo snel in ontvangst mochten nemen.
 De peuters genieten zichtbaar van de lekkere boterhammen met hagelslag. ;-)
 Ze vonden het ontzettend leuk om het deeg te maken voor het brood. Fijn dat u eraan heeft gedacht
 om geen rauwe eieren te gebruiken als ingrediënt net als het beslag van de koekjes,
 want hier en daar werd er een hapje genomen. hihi de ontdekkingstocht van peuter hé!
 Ook muziek maken met potten en pannen was echt een schot in de roos.
 We hebben zeer positieve reacties gehad van ouders.
 We kijken nu al uit naar het volgende thema.
 groetjes,
 Brigitte uit Heemskerk

 

 

 De thema's zien er super leuk uit! Het scheelt zeker een hoop tijd en energie.
 We hebben de voorbereidingen getroffen en gaan er morgen mee starten.
 We houden contact!
 Met vriendelijke groet,
 Diana uit Groningen

 

 

 We moesten er even voor gaan zitten, want er is keuze genoeg aan thema's.
 Mijn pedagogisch medewerksters zijn razend enthousiast. U heeft overal aan gedacht en het sluit goed aan
 de doelgroep. Ook het werkschema is een uitkomst.
 We gaan in de toekomst zeker meerdere thema's bestellen.
 Met vriendelijke groet,
 Mevr. H van der Meer


Wilt u ook een stukje schrijven over uw ervaringen over een thema van Peuteractiviteitenweb?
Stuur een email naar


info@peuteractiviteitenweb.com

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Peuteractiviteitenweb

Uitgelicht:

PeuteractiviteitenKrant

Meld u aan voor onze krant
Aanmelden
© 2014 - 2024 Peuteractiviteitenweb | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel