Incl. sjaaltje, geld en diamanten

Thema Sprookjes (1001 nacht)

Artikel 21 van 44
€ 22,50 (inclusief btw)

Thema Sprookjes (1001 nacht)

Incl. sjaaltje, geld en diamanten in een organza zakje!

Haal maar alvast lekker veel *bling* *bling* stickers, sieraden met prachtige kralen, (mozaïek)steentjes en (gouden)verf in huis. Een geweldig leuk en verrassend thema.

Zitten jullie klaar? Dan gaan we de lucht in op onze vliegende tapijt. Vanaf boven kun je alles goed zien. Beneden zien we buikdanseressen, een prachtig paleis, kamelen, de woestijn, de fakir die fluitend een slang uit zijn mand tovert. Glitter en glamour, goud, een schatkist met gouden munten, juwelen en edelstenen, muziek, prachtige stoffen en kussens. Alles in de Oosterse sfeer. Even mogen ze Aladdin en Jasmine zijn en dan weer terug naar huis. Daar staat de wenslamp. Wat wensen de kinderen? Wij wensen dat alle kinderen de kans mogen krijgen om uit dit educatieve en creatieve thema te spelen. 

Wat krijg je allemaal extra bij dit thema?

  • Je ontvangt tevens bij dit thema 1 sjaaltje (60cm x 60cm) in willekeurige kleur, 10 gouden (plastic) munten en 10 gekleurde edelstenen (plastic) in een organza zakje in de kleuren rood met goud. Leuk om mee te leren tellen. 
  • Digitaal ontvang je ook nog eens extra activiteiten die passend zijn bij dit thema zoals woordkaarten, fruit-kleurenkaarten, kleurplaten...

Wij leveren het thema als ingebonden themaboek.
Hoe ziet het themaboek eruit?

  • Het themaboek wordt gedrukt in kleur. 
  • ​Het heeft een transparante voorblad en een gekleurde achterblad.
  • Het themaboek is ingebonden met metalen bindringen.

In dit thema komen net als in onze andere thema's, de volgende ontwikkelingen spelenderwijs aan bod.

Cognitieve ontwikkeling:
De cognitieve ontwikkeling (verstandelijke ontwikkeling) omvat alles op het gebied van geheugen en leren, zoals: denken, verbanden leggen, logisch redeneren, waarnemen, geheugen en taalbegrip: het begrijpen van de taal enz…. In dit thema leren de kinderen o.a. de begrippen zoals hoog en laag, groot en klein, onder en boven. Ook leren de kinderen spelenderwijs de kleuren. Dat doen we met allerlei activiteiten op het gebied van sport & spel en creatieve activiteiten. 

Spaak-en taalontwikkeling:
De taalontwikkeling en de cognitieve ontwikkeling zijn nauw met elkaar verweven. Taal is een middel om gedachten en gevoelens onder woorden te brengen, waardoor kinderen de blik op de wereld kunnen vergroten.
Doordat het kind taal gaat hanteren, krijgt het meer besef van verschijnselen en gebeurtenissen om hem heen. Het kind leert de wereld van gedachten, voorstellingen en begrippen te ordenen en te uiten. Het kind leert dat alles in woorden kan worden gezegd en dat het d.m.v. taal met anderen, kan communiceren. In het themaboek zijn woordkaarten en titels van voorleesboeken aanwezig die o.a. de taalontwikkeling stimuleren. Ook leren de kinderen taal door te praten, in interactie met elkaar en met volwassenen. De volwassenen stelt open vragen waardoor het kind wordt uitgedaagd tot spreken.

Motorische en zintuiglijke ontwikkeling:
Onder motoriek verstaan we het bewegen van de mens. Onder zintuiglijk verstaan we sensophatisch- sensemotorisch spel.  We maken onderscheid tussen de grove en fijne motoriek:

•grove motoriek
Het kind voert grofmotorische taken uit, zoals: aankleden, fietsen, gooien, klimmen en rennen. In dit thema doen we met de kinderen beweegoefeningen op het gebied van sport-en spelactiviteiten en yoga. 

•fijne motoriek:
De fijne motoriek zijn kleinere bewegingen die de hand-oog-coördinatie stimuleert, zoals: prikken, knippen, puzzelen, tekenen en verven. In dit themaboek wordt de motorische en zintuiglijke ontwikkeling gestimuleerd door o.a. sport-en spelactiviteiten, zang-en dansactiviteiten en creatieve activiteiten op knutselgebied. 

Sociaal-emotionele ontwikkeling:
De sociale en emotionele ontwikkeling heeft betrekking op de ontwikkeling van het omgaan met andere en het omgaan met eigen emoties. Zo kan het kind contacten leggen en relaties onderhouden. De sociale vaardigheden worden gestimuleerd door bijvoorbeeld: rollenspellen, delen, rekening houden met anderen, houden aan regels, op hun beurt te wachten, samen spelen en nog veel meer. Om dat te kunnen, moeten kinderen leren om hun eigen gevoelens en de gevoelens van anderen te zien, te begrijpen en ermee om te gaan. Omdat de thema's aansluiten op de belevingswereld van het kind, voelt hij zich veilig en vertrouwd. Vanuit die veiligheid wordt de sociaal-emotionele ontwikkeling nog beter gestimuleerd. Zo leert hij oa zichzelf en andere te vertrouwen, samen te zijn, waarden en normen, keuzes te maken en weerbaarheid. De sociaal-emotionele ontwikkeling staat centraal in de thema's. Het is belangrijk dat jij als professional, de kinderen hierin begeleidt en stimuleert. In alle activiteiten zie je deze ontwikkeling terug.

Rekenprikkels / Rekenvaardigheid
Onbewust zijn kinderen de hele dag bezig met rekenprikkels. Denk maar eens aan de dagindeling: eerst plassen, dan handen wassen, eerst schoenen aan, dan naar buiten. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen en bouwen ze tegelijkertijd hun eigen wereld. Ze leren analyseren, tellen, ordenen, combineren, construeren en structureren. In het thema maken we gebruik van activiteiten die de rekenprikkels van de kinderen stimuleren.
Hierbij kun je denken aan:

•stapelen Een voorbeeld is het stapelen van schatkisten.
•sorteren Een voorbeeld is edelstenen sorteren op kleur.
•hoog en laag Vanaf het vliegende tapijt.
•groot en klein Een voorbeeld is het neerleggen van grote en kleine schatkisten, edelstenen en appels!
•liedjes zingen met gebaren Een voorbeeld is "Ik zag twee slangen de was ophangen".
•overeenkomsten Een voorbeeld is welke stofsoorten overeenkomen. 
•telspelletjes Een voorbeeld is het tellen van edelstenen en gouden munten.
•....

 

  • Peuteractiviteitenweb

Kortingscode

Gebruik de kortingscode THEMA voor al onze Thema Draaiboeken.
Maak je keuze uit één van onze:

Schitterend...

PeuteractiviteitenKrant

Meld u aan voor onze krant
Aanmelden

© 2014 - 2024 Peuteractiviteitenweb | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel