Gechreven door ©Lidian van Esch van Kinderopvang ’t Kroontje

29 juni is het weer zover, Modderdag  2018. Wij (’t Kroontje Veghel en Eerde) hebben ons weer opgegeven.

In ons geval  houdt dit Modderweek in. Want waarom zou je maar 1 dag modderen? In deze week komen al onze kinderen lekker modderen, hoe klein of hoe groot ze ook zijn. Ik werk op een verticale groep in een basisschool in Eerde. Ook de school proberen we enthousiast te maken om met ons mee te modderen. En tijdens de naschoolse opvang modderen we er ook flink op los met onze BSO kinderen. 

Al sinds 2009 bestaat het fenomeen Modderdag alweer, en het lijkt elk jaar groter en groter te worden. Hoe mooi is dat! Ik kan er echt van genieten. Die snoetjes…..de ontdekking van modder van een kleintje.

Een brief naar ouders met de vraag om oude kleding aan te geven, is natuurlijk wel nodig;)

Het hoeft geen hele mooie, grootse, goed verzonnen, creatieve activiteit te zijn. Nee….er is gewoon MODDER! Kinderlijk simpel. Gewoon ontdekken wat modder is en hoe je ermee kunt spelen.

Water en zand en meer is er niet nodig. Uiteraard zijn alle variaties met modder spelen erg leuk, en kun je hier ook best je creatieve ei in kwijt (van modder-buikschuif-baan tot blote voeten pad).

Ik heb de afgelopen jaren al veel kinderen echt zien genieten van modder, ik vind het mooi om hier van een afstandje naar te kijken, om te zien hoe ze modder ontdekken. 

En werkt het weer niet mee? Modderen kun je altijd he. Desnoods haal je de modder naar binnen, dan is de opruimklus na afloop wel wat groter, maar dat terzijde.

En jaaaaaaa….na afloop zien de kinderen er (bijna) allemaal lekker vies uit, maar ook dat hoort erbij. Meestal is dat even flink aanpoten om iedereen weer schoon en fris mee naar huis te geven. Maar de ervaring is geweldig!

Ik hoop dat modderdag nog grootser wordt als dat het al is, dat er nog meer kinderen in op die dag (en daarbuiten) naar hartenlust kunnen en mogen modderen, vies mogen worden.

Ben je naar aanleiding van mijn verhaal ook enthousiast geworden? Kijk eens op de site van het ivn, en meld je ook aan!

Groehoetjes (ik werk bij de Uiltjes)
Lidian van Esch
Kinderopvang ’t Kroontje

 

 

 • e-book

  E-Thema Aarde, zand & water
  E-Thema Aarde, zand & water

  De activiteiten zijn gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling en de grove en fijne motoriek van een kind. Lekker experimenteren, voelen en ruiken aan aarde, zand en water.

  Incl. woordkaarten

  € 5,00 € 4,50
 • Peuteractiviteitenweb

Uitgelicht:

PeuteractiviteitenKrant

Meld u aan voor onze krant
Aanmelden
© 2014 - 2024 Peuteractiviteitenweb | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel