Geschreven door ©Hellen van Tilborg Wijkmanager kinderopvang & praktijkopleider

 

  1. Werk je op het kinderdagverblijf? Ga eens op je knieën door de ruimte. Wat valt jou op? Zie je de werkjes die de kinderen geknutseld hebben of hangen ze te hoog? Zie je welke puzzels er zijn of staan ze te hoog op die kast? Zie je de dagritmekaarten goed of hangen ze te hoog? Bespreek met je collega wat je opvalt en maak een plan voor aanpassingen die jullie door willen voeren. 
  2. Weet jij wat een (nieuwe) ouder ziet als hij binnenkomt? Pak pen en papier voor je je locatie binnenkomt en schrijf eens letterlijk op wat je ziet. Wat valt je op? Bespreek deze punten eens met je collega's. Zijn er zaken die je kan verbeteren? 
  3. Ga tijdens het vrij spel eens in een speelhoek zitten bij de kinderen. Wat is de functie van de speelhoek? Is het materiaal aangepast op de leeftijd van de kinderen? Kun je met dit materiaal het doel van deze hoek bereiken? Wat zou jij aan willen passen?
  4. Werk je op de BSO? Hang op de muur vier grote vellen met daarop sport, spel, creatief, techniek, koken en natuur. Laat de kinderen met geeltjes activiteiten op dit papier plakken. Komt dit overeen met jouw ideeën? Wat valt je op? Bespreek dit samen met je collega's.
  5. Probeer eens een dag geen 'nee' te zeggen. 'Nee, niet met de blokken gooien' klinkt toch anders dan 'Ik zie dat je met de blokken gooit, zullen we samen iets moois bouwen?' Wat levert geen 'nee' zeggen je op? Waar had je moeite mee? 
  • Peuteractiviteitenweb

Ons cadeautje voor jou t.w.v. €25

2 Houten magnetische figuren (meisjes of jongetjes) van het merk CLiCQUES voor jou als CADEAU!
Zo lang de voorraad strekt!
Meer informatie


 

 

Educatief & Sensorisch

PeuteractiviteitenKrant

Meld u aan voor onze krant
Aanmelden

© 2014 - 2024 Peuteractiviteitenweb | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel